Communiceren in kleuren

Insights Discovery

Verhoog uw persoonlijke efficiëntie

Insights Discovery is een krachtig systeem dat uitgaat van psychologische voorkeuren. 
Het gevalideerd instrument, gebaseerd op het werk van Zwitsers psychoanalyticus Carl Jung, gebruikt de 4 kleuren vurig rood,  stralend geel, helder blauw en zacht groen om het persoonlijkheidsprofiel van medewerkers te bepalen en zo zelfinzicht, communicatie, productiviteit en organisatieontwikkeling te bevorderen. Het Insights Discovery Profiel is een inspirerend instrument voor persoonlijke ontwikkeling waarmee mensen meer inzicht in zichzelf en in anderen krijgen. Elke kleur vertegenwoordigt een bepaald voorkeurgedrag (bewust en minder bewust) en geeft aan welke manier van denken, werken en communiceren voor ons het meest natuurlijk is.

 

Doelgroep

Het Insights Discovery systeem is uitermate geschikt voor het stimuleren van de motivatie en effectiviteit van uw medewerkers, managers en teams via een verhelderend inzicht in hun manier van denken, werken en communiceren.  Deze training is toepasbaar op alle niveaus binnen de organisatie en is zelfs geschikt voor (inter)nationale teams of organisaties.

Programma

In deze training maken we gebruik van Insights Discovery, een betrouwbaar en statistisch gevalideerd instrument, dat gebruik maakt van een heldere en toegankelijke kleurentaal (vurig rood, stralend geel, helder blauw en zacht groen).  

Op basis van een vragenlijst wordt een uitgebreid persoonlijk profiel samengesteld. In het verslag worden persoonlijke sterktes, ontwikkelingspunten en communicatiestrategieën zowel schriftelijk als grafisch toegelicht.

Zelfinzicht is de sleutel tot succes bij persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 

Door de pragmatische combinatie van het Insights Discovery Profiel, waarbij de intensiteit en volgorde van bepaalde voorkeurskleuren onze unieke stijl bepalen en de dagelijkse (professionele) realiteit van de deelnemers ontstaat tijdens de training een helder beeld van ieders persoonlijke effectiviteit en krijgen de deelnemers beter inzicht in hun kwaliteiten en mogelijke ontwikkelpunten.

Aanpak

Elke deelnemer doet - voorafgaand aan de training - de persoonlijke online-test. Dit is een vragenlijst met 25 meerkeuzevragen.  Op basis van de resultaten van deze vragenlijst wordt individueel profiel opgemaakt en weergegeven in een helder en overzichtelijk rapport waarbij de verschillende persoonlijkheidstypen en kenmerken duidelijk uitgelegd worden, inclusief persoonlijke actiepunten en doelstellingen. Dit rapport wordt op de training overhandigd.  Dit is een interactieve training waarbij op basis van het profiel teruggekoppeld wordt naar concrete voorbeelden en ervaring vanuit uw (professionele) realiteit.  Op die manier wordt de theorie onmiddellijk aan de praktijk getoetst en ingeoefend. 

Resultaten

Deze Insights Discovery Training biedt u meer inzicht en betere resultaten op het vlak van communicatie met klanten, collega's, verantwoordelijken. 

U krijgt meer inzicht in uzelf en in anderen en leert verschillen te overbruggen zodat u beter kunt communiceren en samenwerken met verschillende types van en persoonlijkheden. 

Deze opleiding is beschikbaar als:

Personal coaching

De perfecte oplossing voor wie een intensieve, persoonlijke, praktijk- en resultaatgerichte coaching op maat wenst.

In company training

Als groepstraining voor meerdere medewerkers/teams van uw bedrijf of organisatie. 

Ook als teambuilding kan Insights u helpen bij het opzetten van een inspirerend, resultaatgericht team ontwikkelingsplan. Teamleden krijgen hierbij concrete tools en technieken om optimaal te communiceren en effectiever te functioneren binnen het team.

Compacte Workshop

Een korte, krachtige en intense workshop van een halve dag als kennismaking of refresh rond de Insights Discovery kleuren.

Groot Begijnhof - Leuven

Bij inschrijving gaat u akkoord met onze

algemene voorwaarden

En vous inscrivant vous êtes d'accord avec les conditions générales

The Library Group - Bruxelles

1-dag opleiding

max 12 deelnemers

In de prijs inbegrepen:

- deelnamecertificaat

- persoonlijk Insights Discovery-profiel

- syllabus

- verzorgde lunch en koffiepauzes

Deze opleiding op maat van uw organisatie ?

Contacteer ons

Trainer van deze opleiding
David Maegerman
Licensed Insights Practitioner
Trainer van deze opleiding
Katia Pelleriaux
Licensed Insights Practitioner

© 2017 pnmacademy. Part of P&M Coaching & Consultancy bvba www.pnmcoaching.be

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon